19.04.2015 21:21

Slávia po 21 letech sestupuje z extraligy.


V pátek Slávia prohrou v prodloužení v Chomutově podtrhla bídnou sezonu a po 21 letech sestupuje do 1. ligy. Měl jsem to štěstí, že před těmi jednadvaceti lety jsem byl členem týmu, který postup do extraligy vybojoval. V této souvislosti jsem se pokoušel vygooglovat nějaké fotografie z této pro Slávii úspěšné a významné sezony.


























Článků na toto téma je poměrně dost, ale kromě této fotografie s Vladimírem Růžičkou ze série play off s Kometou Brno u tohoto článku, (foto je z 1. nebo 2. zápasu, vysekli jsme je 3:0 na zápasy a je tam i soupiska) neexistuje na internetu ani jedna fotografie, která by tento vítězný tým zachytila. A to ani z průběhu sezony, ani z play off , ani z baráže a ani z euforických oslav, které tenkrát probíhaly (slavilo se tři dny v kuse a v alejích bylo co uklízet... :-)). Nemáme ani takovou tu "vítěznou" fotku, kdy se celé mužstvo fotí těsně po utkání při podobných událostech. Matně si vzpomínám, že to ani nebylo možné, protože hned po skončení posledního zápasu sezony (který i rozhodoval o postupu) na led naskákali diváci a všude byl zmatek.
 
Toto je po 21 letech první fotografie tehdy vítězného týmu v éteru, která tuto již dost zaprášenou historii připomíná. Fotografie je ze začátku sezony a chybí na ní trenér Richard Farda, který přišel v průběhu sezony a Vladimír Růžička, který přišel na konci sezony před play off.

P.S. Pod výše uvedeným článkem s fotografii V. Růžičky v diskuzi pod článkem kdosi připomíná, že mu ještě zní v hlavě tehdejší pokřik fanoušků "Kulabuchov olé!". Velmi často tento pokřik po těch dlouhých letech zni v hlavě stále i mě. (Kulabuchov a Najda byly Ukrajinci, kteří tenkrát v klubu působili. Kulabuchov kromě jiného uměl po láhvi vodky tancovat kozáčka i se sádrou na noze :-). Kde jim je dnes na Ukrajině konec...).  

Tomáš ARNOŠT

—————

Zpět


Kontakt

Odvoz Papíru.cz

Prodejní sklad:

Sklad VonTom
Přátelství 1578
10400, Praha 22 - Uhříněves
Výdej zboží pouze po tel. nebo e-mail. domluvě!!!

Provozovatel (pouze fakturační adresa):
Benefit Reality s.r.o.
Konojedská 2143
100 00, Praha 10

Volejte Po - Pá
8:00 - 18:00


Tel.: +420 603224879
Tel.: +420 mimo provoz