29.11.2015 20:13

Několik knižních tipů na vánoční dárek.


Pokud nevíte co koupit svým blízkým k vánocům, zde je několik knižních típů, kterými určitě potěšíte. Většinou jsou to zajímavé knihy o podnikání a byznysu, ale nejen to.
 
Říkejte mi prostě Rich - Rich DeVos - zajímavá autobiografie plná pozitivního myšlení mapující dětství, podnikatelské pokusy, obrovský úspěch i obtíže spojené s velkým byznysem spoluzakladatele společnosti Amway. Amway funguje na principu multi level marketingu, což hodně lidí nemusí, ale je to velmi zajímavé čtení. Je až neskutečné, kolik ty chlapíci naškubali prodejem čistících prostředků a jiných obyčejných věcí miliard dolarů.

Čtyřhodinový pracovní týden - Timothy Ferriss - Kniha je vhodná jak pro podnikatele lapené v kruhu své firmy, tak i pro přepracované zaměstnance. Ukazuje, jak vybřednout ze staré koncepce osmihodinové pracovní doby, přesčasů a systému otroč, šetři, užívat si budeš až ve stáří. Je to trochu po americku přitažené za vlasy, ale určitě zajímavé čtení a návod jak v dnešním světě plném všemožných technologií efektivněji pracovat a více si užívat života.
 
Podnikatelský mýtus - Michael E. Gerger - Kniha je o tom proč většina nově založených malých a středně velkých společností během několika let zanikne a jak tomu předejít. V knize je hodně zajímavých myšlenek. Pro mě jedna z nejzásadnějších ,,pracujte na svojí firmě, ne ve firmě, jinak budete stále jen zaměstnancem" ( toto je můj velký problém a neustále s tím bojuji :-))

Jak se zbavit starostí a začít žít - Dale Carnegie - Název knihy by mohl naznačovat, že mám nějaké starosti nebo nevím kudy tudy v životě. Starosti nemám (možná i proto, že si občas podobné knihy přečtu), kniha se mi dostala do ruky náhodou a jsem za to rád. Doporučuji přečíst, pokud si stále s něčím děláte starosti nebo darovat, pokud máte vedle sebe věčně ustaraného jedince. Zajímavé je zjištění, že kniha byla poprvé vydána někdy v padesátých letech minulého století a že lidé měli už tenkrát stejné problémy, jako máme dnes. Některé části jsou trochu více náboženské a americké, ale dá se to vydržet.

Antifragilita - Nassim Nicholas Taleb - trochu náročné, ale velmi chytré a poučné čtení, jak těžit z nahodilosti, neurčitosti a chaosu. Kniha volně navazuje na předchozí Černou labuť a Zrádnou nahodilost (obě jsou o tom, jak podstatnou roli hrají v našem životě nepředvídané události, nahodilost a štěstí).
 
Elon Musk - Ashlee Vance - biografie o spoluzakladateli platebního systému PayPal, automobilky Tesla Motors a zakladateli kosmické společnosti SpaceX. Protože už toho chlapíka nějaký čas sleduji, hned jsem po této knize skočil, hned jak nedávno vyšla. Vždy mi vrtalo hlavou, jak může tyto technologické megaprojekty stíhat řídit a budovat současně. Musk je velký vizionář, workoholik, tvrdý byznysmen a taky zřejmě pěkný hajzlík jako člověk. Fascinující příběh, pěkně napsáno.

Tomáš ARNOŠT, arnost@benefitreality.cz

—————

Zpět


Kontakt

Odvoz Papíru.cz

Prodejní sklad:

Sklad VonTom
Přátelství 1578
10400, Praha 22 - Uhříněves
Výdej zboží pouze po tel. nebo e-mail. domluvě!!!

Provozovatel (pouze fakturační adresa):
Benefit Reality s.r.o.
Konojedská 2143
100 00, Praha 10

Volejte Po - Pá
8:00 - 18:00


Tel.: +420 603224879
Tel.: +420 mimo provoz